CHEESE PAIRING - PLA DE MOREI WINERY

calendar_month Duració: 2h
location_on Activitat per gaudir Torre de Claramunt
CHEESE PAIRING - PLA DE MOREI WINERY
public Enologia

Quin millor maridatge que el de combinar sabors i textures, la graciositat del formatge i l’acidesa del vi? Aquesta és la proposta que us fem des de Pla de Morei amb l’objectiu principal de viure un moment únic i ple de sensacions que de ben segur no us deixarà indiferents.

En què consisteix: Els visitants arriben, se’ls ofereix un got d’aigua abans de baixar a la vinya. El recorregut és: del celler cap al pàrquing o camí d’oliveres, girem a la vinya del Moscatell, passem per sota la casa i tornem a pujar pel costat de les ovelles, fins la zona d’entrada de raïm. Després baixem al celler i acabem a la sala de cates per fer la degustació de 3 vins amb 3 formatges.


Què expliquem: Durant el recorregut a peu expliquem la història de Pla de Morei, el cicle de la vinya, el tractament ecològic de les vinyes, la verema i l’entrada de raïm, el procés d’elaboració al celler i per últim els nostres vins en el tast.

AL PORXO DEL CELLER: Breu història de Pla de Morei i context històric de la viticultura a l’Anoia. També
explico les ha de cultiu que tenim actualment, les varietats de raïm i nombre d’ampolles que produïm.

DEVANT EL CABERNET SAUVIGNON: Explicació del cicle natural de la vinya segons les estacions (letargia,
plor de la vinya (inflorescència), floració, quallat, espuntada i verol, verema i caiguda de la fulla) i
feines que es fan durant l’any (poda i plantació, empelt, despampolar, llaurat, seguiment analític de
l’estat del raïm).

DEVANT ELS ROSERS (BARRACA DE L’HORT): Explicació de què és l’agricultura ecològica i com ho fem a
Pla de Morei (cobertura vegetal, feromones, rosers, coure i sofre...) i breu repàs de les malalties, fongs
o plagues més comuns que afecten la vinya a l’Anoia (míldiu, malura, botritis, papallones, fil·loxera).
SOTA LES CARPES ON ES FA L’ENTRADA DE RAÏM AL CELLER: Explicació del procés de selecció del raïm, la
maquinària que fem servir per aquest procés (taula de tria, desrapadora, premsa) i importància d’entrar
el raïm per gravetat.

AL CELLER: Explicació de l’elaboració dels nostres vins amb els materials que tenim al celler; els dipòsits
d’acer inoxidable i les botes de roure francès. Aquesta part de la visita pot ser més o menys tècnica en
funció del tipus de visitant que tinguem. Per norma general, el visitant sol ser inexpert en tema vins i no
vol gaires explicacions massa complicades

.
TAST DE VINS I MARIDATGE AMB FORMATGES: Tastar 3 vins (Filigrana blanc, Saial i Mirador) amb 3
formatges (un serrat d’ovella, un fumat de vaca o sinó hi ha fumat un de tou i un formatge blau).
L’objectiu del Maridatge és trobar l’equilibri entre el vi i el formatge que tastem. Pot ser un maridatge
per associació o per contrast.

El Celler ofereix als visitants la visita de les seves vinyes, les bodegues i la cata dels seus productes, un autèntic recorregut tot seguint els diferents processos naturals de l’elaboració del vi. A més, la cata està acompanyada de formatges de KM, és a dir, productes de l’Anoia. El Celler Pla de Morei crea sinèrgies amb empreses veïnes, fomentant l’economia sostenible entre negocis loca

  INCLOU:

- Visita guiada de les vinyes i el celler, tast de 3 vins i 3 formatges.

- Visita amb guia expert

  NO INCLOU:

- Cap servei que no estigui detallat a l'itinerari

Activitat adaptada per persones amb mobilitat reduïda?
Sí es pot amb una volta de la vinya més curt

En cas d’incloure un pica-pica, degustació, quins productes s’inclouen i d’on provenen?
Tastar 3 vins (Filigrana blanc, Saial i Mirador de Pla de Morei) amb 3 formatges (un serrat d’ovella, un fumat de vaca o sinó hi ha fumat un de tou i un formatge blau) de productors locals de l’Anoia.