Viuràs una experiència que pot ser conceptualitzada en diferents escales geogràfiques i el qual inclou les percepcions dels visitants sobre els paisatges i el medi ambient, així com també les interaccions humanes.
Quin millor maridatge que el de combinar sabors i textures, la graciositat del formatge i l’acidesa del vi? Aquesta és la proposta que us fem des de Pla de Morei amb l’objectiu principal de viure un moment únic i ple de sensacions que de ben segur no us deixarà indiferents.
En què consisteix: Els visitants arriben, se’ls ofereix un got d’aigua abans de baixar a la vinya. El recorregut és: del celler cap al pàrquing o camí d’oliveres, girem a la vinya del Moscatell, passem per sota la casa i tornem a pujar pel costat de les ovelles, fins la zona d’entrada de raïm. Després baixem al celler i acabem a la sala de cates per fer la degustació de 3 vins amb 3 formatges.
Què expliquem: Durant el recorregut a peu expliquem la història de Pla de Morei, el cicle de la vinya, el tractament ecològic de les vinyes, la verema i l’entrada de raïm, el procés d’elaboració al celler i per últim els nostres vins en el tast.
AL PORXO DEL CELLER: Breu història de Pla de Morei i context històric de la viticultura a l’Anoia. També
explico les ha de cultiu que tenim actualment, les varietats de raïm i nombre d’ampolles que produïm.
DEVANT EL CABERNET SAUVIGNON: Explicació del cicle natural de la vinya segons les estacions (letargia,
plor de la vinya (inflorescència), floració, quallat, espuntada i verol, verema i caiguda de la fulla) i
feines que es fan durant l’any (poda i plantació, empelt, despampolar, llaurat, seguiment analític de
l’estat del raïm).
DEVANT ELS ROSERS (BARRACA DE L’HORT): Explicació de què és l’agricultura ecològica i com ho fem a
Pla de Morei (cobertura vegetal, feromones, rosers, coure i sofre...) i breu repàs de les malalties, fongs
o plagues més comuns que afecten la vinya a l’Anoia (míldiu, malura, botritis, papallones, fil·loxera).
SOTA LES CARPES ON ES FA L’ENTRADA DE RAÏM AL CELLER: Explicació del procés de selecció del raïm, la
maquinària que fem servir per aquest procés (taula de tria, desrapadora, premsa) i importància d’entrar
el raïm per gravetat.
AL CELLER: Explicació de l’elaboració dels nostres vins amb els materials que tenim al celler; els dipòsits
d’acer inoxidable i les botes de roure francès. Aquesta part de la visita pot ser més o menys tècnica en
funció del tipus de visitant que tinguem. Per norma general, el visitant sol ser inexpert en tema vins i no
vol gaires explicacions massa complicades
.
TAST DE VINS I MARIDATGE AMB FORMATGES: Tastar 3 vins (Filigrana blanc, Saial i Mirador) amb 3
formatges (un serrat d’ovella, un fumat de vaca o sinó hi ha fumat un de tou i un formatge blau).
L’objectiu del Maridatge és trobar l’equilibri entre el vi i el formatge que tastem. Pot ser un maridatge
per associació o per contrast.
El Celler ofereix als visitants la visita de les seves vinyes, les bodegues i la cata dels seus productes, un autèntic recorregut tot seguint els diferents processos naturals de l’elaboració del vi. A més, la cata està acompanyada de formatges de KM, és a dir, productes de l’Anoia. El Celler Pla de Morei crea sinèrgies amb empreses veïnes, fomentant l’economia sostenible entre negocis loca
- Visita guiada de les vinyes i el celler, tast de 3 vins i 3 formatges.
- Visita amb guia expert
- Cap servei que no estigui detallat a l'itinerari
Caves familiars des de 1987 i vins des de principis del segle XX. Enoturisme. Empresa familiar, activitat de compartir taula amb els propietaris, maridatge de cava amb formatges, degustació en diferents tipus de copa per notar la diferencia.
Les visites las fa ella i el seu marit, Joan que és enòleg i propietari.
Compartint taula: L'activitat més personal i intima, que podem oferir.
Després de veure les vinyes, recórrer les caves i haver conegut algunes històries delceller, us proposem un àpat de cuina elaborada, compartint taula amb els propietaris i fent un maridatge exclusiu, on conèixer les persones que gestionen Pagès Entrena. Visita al celler, es comença per l’exterior parlant de la vinya i el conreu al costa de la vinya i després es passa a visitar el celler explicant el procés de elaboració de cava i
història de la família, son la 3a GENERACIÓ. En acabar, dinar maridat, on es seuen tots junts a taula i mentre dinen es van servint diferents caves i s’explica el perquè es marida cada cava amb cada menjar.
Pagès Entrena són Caves que conserven la tradició de diverses generacions. El propietaris transmeten als visitants la importància de la cura de les Vinyes i el respecte dels seus cicles. Amb la finalitat de que els visitants es sentin part de la família un cop acabi la visita, s’ofereix compartir taula amb els propietaris per a gaudir junts d’un àpat casolà elaborat amb productes de proximitat, maridat amb diferents caves d’elaboració pròpia. D’aquesta manera es posen en valor les costums familiars i els plats tradicionals. Pagès entrena desenvolupa bones pràctiques en sostenibilitat ja que recicla les seves aigües, les caixes de cartró per conservar les ampolles de cava són produïdes en pobles propers. A més els treballadors i treballadores són veïns de les caves.
- Visita guiada vinyes
- àpat de cuina elaborada
- maridatge exclusiu durant el dinar
- Vista al celler
- Cap servei que no estigui detallat a l'itinerari
En introduir el teu email, acceptes la nostra Política de privadesa
A la nostra web fem servir cookies. Si continueu navegant accepteu l'ús. Llegeix la nostra política de cookies